رضا رستگار تصريح کرد: اين نحوه عرضه سبب مي شود که فيروزه تراشان سنگ مرغوبي بدست نياورده و مجبور به تهيه سنگ مورد نياز خود از دلالها شوند.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر بيشتر مشتريان فيروزه، فيروزه تراشان نيشابوري و مشهدي هستند، اظهار داشت:اين هنرمندان براي عرضه فيروزه در بازارهاي جهاني با مشکلات عديده اي روبرو هستند.
اين صنعتگر با اشاره به اين که روش عرضه فيروزه نيز به صورت مزايده اي و در سه درجه يک، دو و سه انجام مي شود اظهار داشت: فيروزه درجه يک تا کيلويي يک ميليون و 500 هزارتومان، درجه دو تا 100 هزار تومان و درجه سه تا کيلويي 40 هزار تومان به مشتريان عرضه مي شود.
رستگار با بيان اينکه در بسياري از مواقع به دليل آنتيک و تک بودن سنگ فيروزه نمي توان روي آن قيمت گذاري کرد، گفت: به دليل استخراج سنتي و نبود حمايت براي جايگزيني روشهاي جديد، دو سوم کار هزينه و تنها يک سوم آن سود است که اين رويه به دليل پرت زياد ناشي از شيوه استخراج است.
وي افزود: براي رسيدن به جايگاه واقعي در صنعت فيروزه بايد زمينه لازم براي تجميع کارگاهها و برنامه ريزي براي بازاريابي جهاني آن در سطح استان فراهم شود.
اين هنرمند فيروزه تراش با تأکيد بر اينکه وجود معدن فيروزه در نزديکي نيشابور، مي توان با احياي دوباره کارگاههاي فيروزه تراشي ضمن حل بخشي از بيکاري منطقه، به رشد و شکوفايي اين صنعت نيز کمک کرد، ادامه داد: يک کارگاه 12 متري براي 4 نفر فيروزه تراش کفايت مي کند، ضمن آنکه قيمت هر چرخ فيروزه تراشي تنها 100 هزار تومان است.
رضا رستگاربا بيان اين که در دنياي امروز سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي سهم بالايي در تجارت جهاني به ويژه در صادرات غيرنفتي کشورهاي نفت خيز ايفا مي کنند خاطرنشان کرد: اين در حالي است که نبود برنامه ريزي اصولي در اين زمينه جايگاه ارزشمند اين سنگها را به مخاطره انداخته است./111
انتهای پیام/